fastighetsskatt för icke-residenta

Kan jag deklarera modelo 210 själv?

Modelo 210 är den årliga deklarationen som personer med bostad i Spanien men som är bosatta och skrivna i Sverige (EU) måste göra. De flesta kommer troligtvis att vilja ta hjälp för att göra den, framför allt som det är väldigt billigt och därför knappt värt besväret, men om du tycker det är kul att sätta dig in i saker som har med ditt spanska boende hittar du här en guide.

Det är som sagt inte dyrt att låta någon annan deklarera åt dig. Skattekonsulten Rådgivning i Spanien på Costa Blanca, till exempel, tar endast 50 euro inklusive moms för upp till 6 delägare. Så det är kanske inte för att spara pengar, men för att man tycker det är kul att sätta sig in i hur man deklararar, som en del ändå väljer att göra det själv.

Christina Brenne, bosatt i Sverige, med boende i Spanien, har satt ihop en utförlig guide med förklaringar hur hon gjorde när hon själv deklarerade modelo 210. Förutsättningarna i hennes fall var två delägare fast bosatta i Sverige. Deklarationen gäller två fastigheter, ett radhus samt en garageplats i delat garage. Dessa har var sin fastighetsbeteckning. Ingen uthyrning.

Läs mer

Här kan du läsa mer om fastighetsskatt för icke-residenta. Det finns nämligen två. Den kommunala IBI som betalas via Suma (ingen deklaration, endast betalning) och den statliga, som kräver en deklaration på blankett (modelo 210).

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.