isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

besök Tabarca

Foto: Alicante Turismo

Sedan 2019 är stränderna blåflaggade. Dykning och snorkling (badskor rekommenderas) är populära aktiviteter, liksom att bara strosa runt i den pittoreska byn som har många trevliga krogar specialiserade på risrätter och caldero tabarquino, en lokal gryta. Ät en hel måltid eller några tapas. Prisläget på öns restauranger kan vara relativt högt. Barhäng på strandbarerna är också populärt.

utflykt till Tabarca


Ta sig till Tabarca


Första färjan från Santa Pola går cirka klockan 10.00 på förmiddagen, sista färjan tillbaka för dagen runt 19.30 och kostar cirka 10 euro tur och retur. 
Det finns under högsäsong ett tiotal transportörer som kommer konkurrera om din uppmärksamhet. De större motorkatamaraner har glasbotten och gör ett snabbt stopp så du kan titta på fiskar. De mindre båtar går i gengäld lite snabbare. Det är tillåtet med hund på många färjor. Det finns också båttaxi och det går även båtturer från Alicante, Guardamar, Torrevieja och Benidorm men de tar längre tid.  Turen från Torrevieja tar ca 1,5 timme enkel väg.
färja till tabarca

 

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling. Foto: Alicante Turismo Sedan 2019

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.