utflykt till finestrat

Utflykt till till bergsbyn Finestrat i norra Costa Blanca

UTFLYKTSTIPS Finestrat är en fin liten bergsby i norra Costa Blanca. Promenera runt i gamla stan, njut av utsikten på högsta toppen och avsluta med en lunch eller middag på en av flera restauranger på huvudgatan. Prova tapas med lokal touch på La Barra eller El Cantonet.

Från Torrevieja (utgångspunkt för många skandinaver på Costa Blanca) tar det cirka en timme och en kvart på motorvägen AP7 att ta sig till Finestrat. Byn ligger 2,6 mil eller cirka 30 minuter med bil från ett annat populärt utflyktsmål, El Castell de Guadalest. Finestrat ligger bara åtta minuter med bil från Benidorm; 50 km från Alicante-Elche flygplats.

utflykt till finestrat

Finestrat är en pittoresk spansk by med ’hängande hus’ liknande de i Cuenca, under den legendariska bergstoppen Puig Campana med slingrande gator och gränder med traditionella hus, balkonger fyllda med blommor, typiska torg och förstås en kyrka och ett torg i mitten.

utflykt till finestrat

Gå upp till kapellet, La Ermita, på toppen av kullen, till de vackra trädgårdarna och njut av den spektakulära utsikten mot Medelhavet och bergslandskapet från utsiktspunkten.

utflykt till finestrat

Kanske en av Spaniens smalaste gränder?

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.