ubåtsmuseet i torrevieja

Ubåtsmuseet i Torrevieja får en uppgradering

Ubåtsmuseet i Torrevieja har rustats upp för 37,000 euro och invigdes i förra veckan av Torreviejas borgmästare Eduard Dolon. Uppgraderingen innebär bland annat nya skyltar, affischer samt sanitära åtgärder.

Det flytande ubåtsmuseet Delfín (S61) i Torreviejas hamn ger besökarna möjligheten att se insidan av en ubåt och föreställa sig hur det var att vara besättning ombord på Delfín, som byggdes i Frankrike 1973.

Ubåten är 58 meter lång och cirka 6 meter bred. Ubåten huserade när den var i drift en besättning på 56 man och klarade nästan 30 dagar utan att gå upp till ytan.

Det var med andra ord trångt och för att bli besättning ombord på ubåten fick man inte vara längre än 1,70. Museet är Spaniens enda flytande museum och har haft fler än 1,3 miljoner besök sedan starten 2004. Aktiviteten passar för barn men på grund av att besökarna måste klättra upp och ner för stegar måste måste man vara minst 115 centimeter lång för att få gå ombord.

Museet kommer öppna inom ett par veckor och ha öppettider runt 09.30 och 14.00. Om man är intresserad av ubåtar är detta ett bra tillfälle. Det nya entrépriset har ännu inte aviserats men tidigare kostade det endast 2 euro per person. Entrée till ubåtar på andra platser i världen kan annars kosta runt 500 SEK.

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.