bostadsköpare i spanien blir allt yngre

Svenska bostadsköpare i Spanien allt yngre

Det är inte längre bara pensionärer som köper bostad i Spanien. Enligt den svenska fastighetsmäklaren Mäklarringen finns det en tydlig trend – allt fler yngre personer väljer bostad utomlands framför sommarstuga i Sverige, och då företrädesvis i Spanien.

bostadsköpare i spanien blir allt yngre

– Från 2016 började det bli tydligt, köparna blir allt yngre och yngre. Nu är nästan hälften av alla de som köper via oss under 50 år. Många vill kunna nyttja bostaden tillsammans med sina barn, bygga upp ett liv på en annan plats som man kan njuta av senare i livet och ha ett semesterställe där man verkligen kan landa, säger Katarina Johansson, kontorsägare till Mäklarringen Södra Costa Blanca, i ett pressmeddelande.

Enligt Mäklarringen på de populära semesterorterna Costa Blanca och Costa del Sol i Spanien, ser man nu tydliga tendenser på att det sker ett skifte. Allt fler yngre, särskilt småbarnsföräldrar, väljer att hitta semesterlugnet utanför Sveriges gränser.

Katarina Johansson investerade själv i en semesterbostad i Spanien för sex år sedan, och blev så fäst vid landet och kulturen att hon stannade. Nu bor hon där permanent och arbetar som en av Mäklarringens kontorsägare, med bostadsförmedling i främst Costa Blanca och Alicante. Katarina Johansson tror att anledningen till att fler yngre vågar köpa idag är för att de är mer flexibla än förr.

– Många reser väldigt mycket ändå och ser inga problem med att ha en semesterbostad långt bort. Det är det enkla livet som lockar, att allt runt sköts av föreningen, som gör att man kan koppla av. Vi har måsten så det räcker hemmavid, säger Katarina Johansson.

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.