shopping billigast i Spanien

Shopping i Spanien är billigast

Av fyra populära resmål för svenskar, Italien, Grekland, Cypern och Spanien, är shopping i Spanien billigast. Det visar en ny analys som Statistiska centralbyrån (SCB) gjort.

shopping billigast i Spanien

Under skolornas höstlov lockas en del familjer till europeiska länder som fortfarande bjuder på värme. Men vilket resmål är då snällast mot semestrande svenskars plånböcker?

SCB har jämfört prisnivån i Sverige med prisnivån i några länder dit många svenskar åker och där oktobervädret är mildare. De utvalda länderna är Italien, Grekland, Cypern och Spanien.

Var semesterkassan räcker längst beror förstås på vad man själv vill få ut av utlandsresan. Genom att välja rätt land är det möjligt att maximera njutningen och samtidigt minimera utgifterna.

Några vanliga utgifter under resor är boende, restaurangbesök, transporter, shopping samt livsmedel. För resenärer som prioriterar boende och att äta ute är Grekland det bästa valet, tätt följt av Spanien. I Grekland är det 40 procent billigare än i Sverige att bo på hotell och äta på restaurang.

Grekland är också ett bra alternativ för den som planerar att resa runt i landet. Transporterna är ungefär 25 procent billigare än i Sverige och lite billigare än i Italien och Spanien.

Vid resande inom landet är Cypern relativt dyrt. När det gäller drycker och shopping är Spanien det land där man får mest för pengarna. Hotell och restaurangbesök är något dyrare än i Grekland, men billigare än både i Italien och på Cypern.

För dem som väljer en bostad där de lagar maten själva kan Spanien vara det mest ekonomiska valet. Där får man nämligen nästan 20 procent mer i matkassen för samma pengar som i Sverige. Grekland, Cypern och Italien har också billigare matkassar än Sverige, men skillnaden är mindre.

SCB har inte tagit någon hänsyn till vad det kostar att ta sig till olika länder, utan bara till prisnivån på plats.

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.