Seniorer mest köpstarka och föredrar Spanien

Visste du att seniorer är Sveriges köpstarkaste målgrupp? De står för hela två tredjedelar av den svenska köpkraften. De spenderar gärna sina pengar på att resa och bland resmålen står Spanien står i topp.

Det visar SeniorBarometern, en internetbaserad undersökning av företaget Smart Senior, där mer än 5000 seniorer (+55 år) medverkat. Seniorerna väljer dessutom att lägga alltmer av sina pengar på resande. De har ökat sina utgifter för resande med över 20 procent på bara ett år och spenderar nu drygt 86 miljarder kronor per år på att resa.

De allra flesta, 65 procent, föredrar att resa under hösten. Spanien toppar fortsatt listan, följt av Grekland, Italien, Sverige. USA är ett nytt favoritresmål för i år.

–Sveriges seniorer reser som aldrig förr och det ökar för varje år. Undersökningen bekräftar seniorernas, Sveriges köpstarkaste målgrupp, förkärlek för upplevelser och resor. De har tid, är resvana och har d ekonomiska förutsättningarna, säger Mathias Lang, VD för Smart Senior.

37 procent uppger att de spenderar mer på resande i dagsläget än för fem år sedan. Det är en ökning med tio procentenheter från föregående års undersökning. Sveriges seniorer reser ofta utomlands och är borta under längre perioder. Seniorerna väljer fortfarande att resa under höst och vår. Hösten är favoritårstiden då 65 procent väljer att resa utomlands på. Därefter kommer våren, som över hälften av seniorerna har valt. Under sommarmånaderna föredrar de allra flesta (81%) att stanna hemma.

–Seniorerna är i Sverige en mycket köpstark målgrupp som gärna spenderar pengar på upplevelser, hälsa och välmående samt resor. Sveriges seniorer, ofta med höga inkomster, stora tillgångar och låga skulder, svarar för två tredjedelar av den svenska köpkraften, säger Mathias Lang, VD för Smart Senior, som ligger bakom undersökningen Senior Barometern.

Seniorernas favoritresmål

  1. Spanien, 47,5%
  2. Grekland, 26%
  3. Italien, 22%
  4. Sverige, 19%
  5. USA, 12%

Källa: Senior Barometern 2019

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.