rayos uva olivier riviere

Vintipset: Rayos Uva 2019, en modern Rioja som är väl värd sitt pris

VINTIPSET Vår vinexpert Peter Axelsson har provat Rayos Uva 201 för 149 kr på Systembolaget. Omdömet är en en modern Rioja som är väl värd sitt pris och som han varmt rekommenderar.


Om man är född och uppvuxen i Bourgogne i Frankrike och man har arbetat för världsproducenten Domaine Leroy så borde väl det självklara valet vara att stanna kvar i Bourgogne? Men det gjorde inte fransmannen Olivier Rivière. Han drog istället till Spanien och Rioja och, kan man säga, tog post-modernismen gällande vinframställning med sig. Han kom och började göra vin i en stil som Rioja kanske inte tidigare sett.

Med sin burgundiska vinmakarskicklighet gör han i dag ytterst läckra viner. På Systembolaget har nyligen släppts ett instegsvin, eller vardagsvin om man så vill. Ett rött vin gjort på Tempranillo, Garnacha och Mazuelo.

Vinet heter Rayos Uva 2019. Pris 149 kronor. Artikelnummer 92068 på Systembolaget.

Stor, ung och som sig bör fuktig doft. Jag hittar plommon, hallon, körsbär, svartpeppar och en bukett av örter. Ung, medelfyllig, frisk och fruktig smak som är balanserad och med bra struktur. Bra längd och ren eftersmak.

En modern Rioja som är väl värd sitt pris och som jag varmt kan rekommendera.

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.