sawgrass la marquesa golfklubb spanien

Nu kan du prova Sawgrass, världens mest kända hål, på La Marquesa golfklubb i Rojales

Golfklubben La Marquesa i Rojales kan nu stoltsera med en exakt replika ett av världens ett av golfens mest kända hål. Det 17:e  120 meter långa par 3-hål känt som ”Island Green” på golfbanan TPC i Sawgrass i Florida.

Det var efter de stora översvämningarna i höstas som arbetet med att göra om banan och höja upp vissa delar började. En känd spansk golfare, tillika son från trakten, Miguel Ángel Jiménez, kommenterade i samband med detta att La Marquesa behövde någonting som utmärkte banan. Idéen att återskapa Sawgrass ö-hål i Spanien kom upp. Och genomförandet visade sig vara betydligt lättare än man först trott.

”Vi ringde Florida för att fråga vilka steg vi skulle följa för att kopiera designen och till vår förvåning skickade de oss ritningarna. De skickade till och med oss ​​topografiska mätningar. Sedan tog vi hjälp av en ingenjö för resultatet skulle bli så troget som möjligt till originalet, säger direktören Pascual Jiménez, till den spanska dagstidningen ABC.

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.