ibiza stad ny dyraste kvadratmeterpriset i spanien

Ibiza stad dyraste kvadratmeterpriset i Spanien

I mer än tio år i rad har San Sebastian i Baskien haft det högsta kvadratmeterpriset i Spanien. Men andra kvartalet i år gick  Ibiza stad om San Sebastian, med kvadratmeterpriser på 3709€, visar nya officiella kvartalssiffror, som idag publiceras i den spanska dagstidningen El País.

ibiza stad ny dyraste kvadratmeterpriset i spanien

Ökningen var relativt oväntad. Bostadspriserna i Ibiza stad höll sig ganska moderata även under fastighetsbubblan i början av 2000-talet.  Då låg Ibiza på 45:e plats i Spanien.

De sex dyraste städerna i Spanien är nu

  1. Ibiza (stad)
  2. San Sebastián
  3. Santa Eulària des Riu (också på ön Ibiza)
  4. Sant Cugat del Vallés (i Barcelona-provinsen)
  5. Barcelona (staden)
  6. Madrid

Priserna på Ibiza har stigit 59 procent de senaste året men det mesta rör sig om en återhämtning. Av dessa sex städer/kommuner är det endast i Ibiza stad och Santa Eulària som bostadspriserna har återhämtat sig såpass mycket att de nu är högre än de var före fastighetskrisen 2007-2008 – med 27% respektive 19%.

Med svenska mått mätt är det svårt att prata om en bubbla ännu. Fortfarande ligger priserna i Spanien, även de dyraste, en bit ifrån från kvadratmeterpriset i centrala Stockholm, som det senaste kvartalet låg på 90,636 SEK (8330€) enligt Svensk mäklarstatistik.

Spanska banker är inte alltför restriktiva i sin utlåning, men höga kontantinsatser och amorteringskrav (allt ska vara återbetalt senast när du fyller 70) gör att priserna inte skenar på samma sätt som i Sverige.

 

 

 

 

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.