cavan el miracle riktigt bra för sitt pris

El Miracle för 89 kronor är mycket cava för pengarna

VINTIPSET Vår vinexpert Peter Axelsson har provat cavan El Miracle för 89 kronor på Systembolaget. Omdömet är: en snyggt balanserad cava som kunde ha kostat betydligt mer!

Från vinregionen Utiel-Requena i Valencia kommer denna cava som är en druvmix av Macabeo och Chardonnay. El Miracle görs enligt den traditionella metoden (samma metod som i Champagne). Vinet har efter den andra jäsningen fått ligga på sin jästfällning i minst tolv månader.

cavan el miracle

Här har ni en cava med stor doft, som är ren och innehåller massor av mineral, citrus, kiwi, persika och gröna äpplen. Smaken är medelfyllig, elegant och fruktigt med läcker syra. Snyggt balanserad cava som kunde kostat mer! Varunr 7700 på Systembolaget.

bodegas Gandia

Känns namnet El Miracle bekant? Bakom denna cava ligger bodegas Vicente Gandia med anor från 1885. Firman gör viner från ett flertal spanska vinregioner. Bodegas Vicente Gandia ligger bakom ett flertal så kallade supermercadoviner som kännetecknas av hög kvalitet i relation till det låga priset. I guiden ”Supervinos 2019: La gula de vinos de supermercado” finns fem av Vicente Gandias viner med. Viner du garanterat känner igen från livsmedelsbutikerna i Spanien. Svensk importör är  The  Wineagency Sweden.

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.