strandpromenaden i alicante

ALICANTE: En liten storstad i behändigt format

Alicante är en liten storstad i ett behändigt format som har det mesta: restauranger, barer, nattklubbar, bra shopping, varuhus, museum och sevärdheter och till och med en riktigt fin strand mitt inne i stan.

För att uppleva legendariska Alicantes nattliv måste du vara professionell nattsuddare. Många barer öppnar runt midnatt men något drag är det inte förrän framåt tretiden på morgonen. Att äta middag i Alicantes gamla stan, Barrio Santa Cruz, på vad vi kallar för “normala” tider går bra tack vare att det finns gott om andra turister.

Att besöka fortet, Santa Barbara, är förstås ett måste. Antingen hajkar du upp eller så finns en tunnel som går rätt in i berget och tar hissen upp. Garanterat svindlande vyer.
Moderna Museet, Casa de la Asegurada, har en utmärkt samling spansk 1900-talskonst, inklusive Dalí, Miró, Chillida, Sempere, Tàpies and Picasso. Verken roteras ofta eftersom kollektionen är ganska stor.

Missa inte saluhallen i två plan. En våning med bara kött, en med fisk och grönt. Fiskavdelningen inrymmer en sushirestaurang gjord på garanterat färsk fisk. I området runt saluhallen, på behörigt avstånd från turistkvarterens fotomenyer, har ett nytt lite “hippare” område med barer och restauranger vuxit upp på senare år. Här går det bland annat att få tag på Indian Pale Ale-öl och andra ölsorter från mikrobryggerier, vilket annars är sällsynt på kusten.

Alicante erbjuder bra shopping med de flesta kedjor representerade och i Alicante finns förstås ett Corte Ingles med en helt ny restaurang på översta våningen. Alicante har en jättefin strandpromenad med ett litet tivoli som är öppet på somrarna.

Som om det inte vore nog har Alicante en fin strand mitt inne i stan, börjar precis bortom hotell Mélia och casinot. Det finns gott om parkeringsgarage i närheten av hamnen, där för övrigt Volvo Ocean Race startar. Bussterminalen ligger också i hamnen ett stenkast från stan. Missa inte denna pärla när du besöker Costa Blanca!

isla tabarca

Dagsutflykt till Isla Tabarca

UTFLYKTSTIPS Endast 20 minuter med färja från Santa Pola ligger den vackra lilla ön Tabarca, perfekt för en dagsutflykt med snorkling.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.