”Varför Spanien?” – Ny podcast om livet på Costa Blanca

Varför Spanien? är en ny podcast med Liisa Eriksson och Christina Berardi som riktar till dig som är nyfiken på livet i Spanien i allmänhet och Costa Blanca i synnerhet.

Liisa är till vardags mindfulnesscoach. Christina Berardi är bland annat grundare av och ordförande för det kvinnliga affärsnätverket Wibes på Costa Blanca.

Podcasten riktar sig till sådana som kommer hit på semester eller funderar på att emigrera hit. Liisa och Christina kommer att ta upp olika teman som värme, priser, fastigheter, hälsa, kost med mera.

–Sedan ett par år tillbaka har vi skojat om att starta en podd. Av olika anledningar tog det tid fram till i mars i år då vi var på en utbildning i Elche. Utbildningen var oerhört givande då vi fick några extra knuffar framåt och ytterligare inspirationer till att göra slag i saken. När vi kom tillbaka till hotellet efter en middag med poddplanering så gick vi till verket och gjorde vår första inspelning med vår telefon, skriver de på sin Facebooksida för podden.

I vissa avsnitt bjuder de in och intervjuar olika “kustprofiler” som berättar om varför de är kom hit och valde stanna kvar. Andra avsnitt behandlar lyssnarfrågor inom olika områden som att köpa och hyra bostad, transportmedel, husdjur, tryggheten och annat. Christina och Liisa blandar personliga erfarenheter med fakta och de har ett stort kontaktnätverk bl a kvinnligt affärsnätverk, välgörenhetsorganisationer, inom polis och annan samhällsservice.

Liisa och Christina är själva två intressanta kustprofiler. I några av de tidiga avsnitten av podden intervjuar de varandra och besvarar frågan ”Varför Spanien?” för egen del.

Lyssna på Soundcloud.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.