Fredrik Wester flyttar till sitges

Svensk techmiljardär väljer Spanien för vädret

En av de senaste techmiljarardärerna i Sverige, ordförande och storägare i spelbolaget Paradox, flyttar till Sitges utanför Barcelona.

Fredrik Wester flyttar till sitges

—Det finns väl ett par olika skäl till varför man flyttar till Spanien. För oss var det väl huvudsakligen vädret var den avgörande orsaken, säger Fredrik Wester i en intervju med med DI Weekend.

Så det är inte av skatteplaneringsskäl då? frågar DI:s reporter.

—Jag tror ingen sund människa flyttar till Spanien av skatteskäl. Då ska man nog välja Portugal eller Malta istället. Jag skulle tro att skatten här är ungefär densamma som i Sverige. Fast lite krångligare att göra deklarationen. Det är väl det som är den stora skillnaden, säger Fredrik Wester till DI:s reporter och skrattar.

Att det blev just Sitges utanför Barcelona var lite av en slump. Men det fanns en tanke. På checklistan inför flytten: en strand, bra väder, bra lagstiftning (EU), samma tidszon som Stockholm, bra skola och internationell flygplats, säger Fredrik Wester till Dagens Industri.

Fakta om Sitges

Den vackra kuststaden Sitges söder om Barcelona och är kanske mest känt för att vara ett HBQT-vänligt ställe. Barcelonabor åker ofta själva till Sitges över helgerna där många av dem har sommarhus.

Sitges är en kuststad utanför Barcelona med cirka 27,000 invånare under vinterhalvåret. Under sommar och högsäsong är det nästan det dubbla.

Utbudet av barer och restauranger är stort i Sitges med många mysiga restauranger i marinan och i de gamla kvarteren.

Stränderna i centrala Sitges ligger på rad längs den tre kilometer långa strandpromenaden Passeig Maritim. Totalt finns 17 stränder att välja mellan. De flesta stränderna är barnvänliga och består främst av sand.

Från Sitges till flygplatsen i Barcelona ca 27 km. Till Barcelona ca 37 km. Det går tåg och buss till Barcelona och kostar cirka 4 euro enkel väg.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.