de flesta butiker har stängt på onsdag

Valenciadagen: Onsdag är en röd dag

Glöm inte att handla det du behöver senast på tisdag. Onsdagen den 9 oktober är en regional helgdag i Valencia. Det räknas som en röd dag och de flesta butiker och banker har stängt. Även stora shoppingcenter som till exempel Zenia Boulevard i Orihuela Costa har stängt på Valenciadagen, enligt sin hemsida.

de flesta butiker har stängt på onsdag

Valenciadagen infaller alltid den 9 oktober:

  • Onsdagen de 9 oktober 2019
  • Fredagen den 9 oktober 2020
  • Lördagen den 9 oktober 2021

Följande shoppingcenter har stängt:

Zenia Boulevard
Habaneras Torrevieja 

Carrefour i Torrevieja, som brukar vara en bra nödlösning när man glömt bort att handla inför en helgdag verkar även de ha stängt på Valenciadagen. De skriver på sin hemsida vilka söndagar och helgdagar de har öppet i oktober men nämner ingenting om Valenciadagen så man kan tolka det som att de också har stängt på onsdag.

Det finns inga definitiva regler huruvida en butik eller ett shoppingcenter har öppet eller stängt på söndagar och helgdagar. Detta beror på att varje butik får 20 hålla öppet 20 helgdagar och söndagar per år. Vilka det är får de själva välja. Därför kan en butik ha söndagsöppet medan en annan inte har det. Kolla därför alltid butikernas hemsida för uppdaterad information.

Hur marknaderna gör varierar också. Onsdagsmarknaden i Guardamar är denna vecka flyttad till tisdagen den 8 oktober.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.