airport, gate, flight

Alicante flygplats öppnar 15 juni för internationell trafik trots initialt nej från regeringen

SPANIEN Regeringen backar från beslutet att inte öppna Alicante flygplats. Flygplatsen öppnar för internationell trafik den 15 juni. Fortfarande gäller att det endast är spanska medborgare och residenta som får flyga in och 14 dagars karantän gäller, men det är ett steg framåt mot den ”nya normaliteten”.

Den 15 maj beslutade regeringen att öppna fem spanska flygplatser för internationell trafik: Madrid, Barcelona, Malaga, samt flygplatser på Balearerna och Kanarieöarna. Däremot var Spaniens femte största flygplats, El Altet i Alicante inte med på den listan.

Att det blev just dessa flygplatser men inte Alicante kan te sig underligt men har en logisk förklaring. 2014 undertecknade alla regionerna ett avtal där man etablerade vilka flygplatser som skulle vara ”Punta de Entradas con capacidad de atención a Emergencias de Salud Pública de Importancia International’ (ungefär Ingångspunkt med kapacitet att delta i folkhälsokriser av internationell betydelse). Alicante flygplats var inte med på den listan.

Den 16 maj ändrade sig regeringen och beslöt att även lägga till Alicante på listan över internationella ’entry points’ till Spanien. På måndag den 18 maj ska beslutet formaliseras.

Keep in touch.

Fyll i din epostadress så skickar vi en nyhetsuppdatering då och då.